La Psicoteràpia

Com podem ajudar-te?

Qualsevol persona en un moment determinat de la seva vida pot necessitar l’ajuda o recolzament d’un psicòleg.  

En moltes ocasions, les persones intentem solucionar els problemes per nosaltres mateixos, però sovint aquest intents per millorar no ens donen els resultats esperats.

 

Si et trobes en un situació de confusió, d’angoixa, de cansament o de preocupació i no trobes la solució, ara és un bon moment per demanar ajuda per a tu  o per aquelles persones a qui t’estimes.

 

Els psicòlegs tenim la formació adequada per ajudar-te a resoldre el motiu del teu malestar, posant a la teva disposició els nostres coneixements per adaptar-los a les teves circumstàncies personals.

 

La psicoteràpia és el tractament basat en el diàleg i la relació  que esdevé entre el psicòleg i la persona,  en la qual s’avalua la problemàtica que ha motivat la consulta i és la persona que activarà els seus propis recursos i  solucions per a restablir el seu benestar físic i emocional. 

 

A la nostra consulta t’oferim un servei especialitzat en psicologia, i ens trobaràs a la comarca del Baix Empordà.

Psicoteràpia Adults.

Cada  persona és única i genuïna al igual que ho són els seus trets personals i les seves circumstàncies vitals. Al llarg del seu cicle vital cada persona haurà d’afrontar diferents situacions que li poden suposar  un desequilibri psicològic i emocional. A vegades podrà identificar les causes del seu malestar però en d’altres no sabrà el per què.

 

Quan aquestes no es resolen i es cronifiquen en el temps , és recomanable demanar ajuda especialitzada.

L’objectiu de la teràpia individual és principalment recuperar l’equilibri emocional i el  benestar personal. La teràpia individual identifica quins aspectes de la nostra vida, no s’ajusten a les nostres expectatives i a trobar recursos solucions pròpies  que ens permetin  recuperar la salut psicològica, física i emocional.  Es tracta fonamental de dotar a la persona d’una major  comprensió de sí mateixa i de l’entorn que l’envolta.

 

El  psicòleg en psicoteràpia individual habilita un espai d’escolta on la persona pot externalitzar el seu món intern; es a dir, parlar dels problemes i fer-los reals al sentir-se escoltat.

 

En la teràpia individual SocArrel, es fa indispensable oferir  un espai de confiança i seguretat, el qual permetrà construir conjuntament  una bona aliança terapèutica amb la persona.

 

Aquest són alguns exemples on la teràpia familiar et serà útil:

 

 • Malestar,  i/o desequilibri emocional.

 • Control de les emocions: Ira, ràbia, agressivitat, etc.

 • Símptomes evidents: Estats depressius, ansietat, pors, somatitzacions, etc.

 • Problemes Autoestima i autoconcepte.

 • Dependència emocional.

 • Separació o divorci.

 • Problemes o conflictes en les relacions socials.

 • Dificultats  en la gestió de l’estrès.

 • Dificultats en l’entorn laboral i Burn-out.

 • Dols.

Psicoteràpia Infanto-Juvenil.

Els nens al llarg del seu desenvolupament poden presentar problemes psicològics i emocionals. Aquest poden afectar  a la seva vida de diferents maneres com per exemple problemes de conducta, emocionals, d’estat d’ànim, de relació amb els altres i d’aprenentatge entre altres.

La  infància i l’adolescència,  són etapes  evolutives que suposen múltiples reptes i fites que cal assolir per arribar a la maduresa. Quan es produeix un bloqueig en qualsevol àrea del desenvolupament,  aquest  impedeix l’accès  a noves fases evolutives pròpies  afectant un creixement sa.  El paper dels progenitors o adults referents, serà cabdal en primer lloc per detectar el problema i en segon lloc per cercar solucions. Quan aquestes no es resolen en el context familiar i es cronifiquen en el temps , és recomanable demanar ajuda especialitzada.

La psicoteràpia infanto-juvenil és un tipus d’intervenció terapèutica que té per objectiu potenciar el benestar psico-emocional i social del nen. Aquesta es diferencia de la psicoteràpia d’adults no tant per el seu objectiu de les intervencions, sinó en la forma que s’estableix la relació i el procés terapèutic.

En el procés terapèutic s’utilitzen mètodes i tècniques experiencials i vivencials adaptades a cada edat, fent ús de la teràpia de joc com a element clau. Els nens no poden parlar i entendre les emocions i sentiments de la mateixa forma en que ho fem els adults, així que la teràpia basada en el diàleg no respon a les necessitats especials dels nens. El joc és per a si mateix terapèutic i és  el llenguatge i la forma d’expressió de les experiències i emocions del nen. Facilita la comunicació dels seus problemes, preocupacions, emocions i pensaments sense la necessitat de verbalitzar-ho de forma directe, facilitant el  no sentir-se amenaçat o interrogat.

El vincle que s’estableix amb el psicòleg, li permet sentir-se segur quan recrea experiències emocionalment estressants per a ell i que no ha pogut processar i integrar psico-emocionalment.

En la psicoteràpia infanto-juvenil es requereix de la implicació de la família i  la coordinació amb la escola i altres professionals,  esdevenint una aliança  terapèutica múltiple.

Aquests són alguns exemples on la Psicoteràpia individual et serà útil:

 

 • Manca de control  en la gestió de les emocions: Ira, ràbia, tristessa, etc.

 • Estats depressius

 • Ansietat

 • Pors i terrors nocturns.

 • Somatitzacions

 • Autoestima i autoconcepte.

 • Problemes de comportament: Rabietes, agressivitat, desobediència, oposicionisme, trencar objectes,  mentides, furts, escapoliments.

 • Dificultat amb el control d’esfínters (Enuresis “mullar el llit” i encopresis “no control de les deposicions”).

 • Problemes amb la higiene de la son.

 • Trastorns de la vinculació (fills propis i adoptius).

 • Problemes o conflictes en les relacions socials (timidesa, retraïment, aïlament).

 • Problemes d’adaptació per separació o divorci.

 • Problemes o conflictes en les relacions socials.

 • Assetjament, Bullying i ciberbullying.

 • Dols.

Psicoteràpia Familiar. 

La família és el grup primari en que les persones creixem, ens vinculem, ens desenvolupem i on adquirim els primers valors i patrons de comportament. És el context familiar qui ens proporciona identitat i pertinença al grup.

 

Les famílies pateixen crisis al llarg del seu cicle vital.  Quan aquestes no es resolen i es cronifiquen en el temps , és recomanable demanar ajuda especialitzada.

 

La teràpia familiar té com a objectiu restablir l’equilibri de cadascun dels membres que configuren el sistema familiar.

 

Aquest tipus de teràpia  proporciona una nova mirada de la  família envers a si mateixa.  Els psicòlegs, en la teràpia familiar,  deixem de mirar a cadascun dels  membres de forma individual  per observar el grup família en la seva complexitat: les relacions entre els seus membres, les dinàmiques generades entre ells, els valors, les aliances, els rols  i funcions de cadascun dels membres, etc.

 

Aquesta visió global permet que la família  generi  els seus propis recursos interns,  més adaptatius i així afrontar les crisis i els processos de canvi.

 

A les sessions de teràpia familiar, no sempre es requereix la intervenció de tota la família, dependrà de cada cas.

 

És valorarà la conveniència en la intervenció de certs membres del sistema familiar, degut que en alguns casos, no és necessària la seva inclusió. 

 

En la teràpia familiar SocArrel, es fa indispensable oferir  un espai de confiança i seguretat, el qual permetrà construir conjuntament  una bona aliança terapèutica amb la família.

Aquest són alguns exemples on la teràpia familiar et serà útil:

 • Dificultats de convivència i de comunicació a la família.

 • Procés de separació o divorci amb fills.

 • Problemes de conducta en nens i adolescents.

 • Problemes relacionals amb la família d’origen (pares, sogres, avis...).

 • Rivalitat o conflictes entre germans.

 • Crisis del cicle vital familiar (arribada del primer fill, adolescència, niu buit, jubilació, pèrdues i malalties).

 • Crisis traumàtiques sobrevingudes.

© 2023 by Modern Mindful Therapy. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now